ESD blog

Legutóbbi bejegyzések

Avagy ESD védelem úgy népiesen, szájról szájra!
Tegye fel a kezét az, aki még sosem hallotta ezt a csodálatos, mindent megmagyarázó mondatot: "Mindig így szoktuk!" Vagy az ikertestvéreit: Eddig sem volt ebből baj, baleset. Működött, miért kell hozzányúlni! Ha te még sosem hallottad, kérlek kommenteld ide a titkod! Szerintem erre a válaszra egy...

Az Elektrosztatikus Kisülés (ESD) védelem kritikus fontosságú az elektronikai készülékek és alkatrészek megbízható működése szempontjából. Az ESD sérülékeny elektronikai komponensekre káros hatást gyakorolhat, ami hosszú távú meghibásodáshoz vagy azonnali károsodáshoz vezethet. Bár számos óvintézkedés és védekezési módszer áll rendelkezésünkre,...

Az elektrosztatikus feltöltődés generálódást egy kapcsolat és egy szétválás által triboelektronikus feltöltésként is ismert. Ez magába foglalja az elektronok átadását is az anyagok között. A sztatikus töltés nélküli anyag atomja egyenlő arányban tartalmaz pozitív protonokat az atommagban és negatív elektronokat az atommag körüli pályán.

Elektromos túlterhelésnek (EOS) nevezzük az elektromos energia nem kívánt alkalmazását, ami az alkatrészek károsodásához vezethet. Ezt a károsodást több tényező is okozhatja, mint pl.: elektromos meghajtású berendezések a folyamatban, vagy az anyagkezelés ill. gyártásfolyamat során fellépő ESD kisülés.

Mi az ESD?

2022.09.13

Az elektrosztatikus kisülés (ESD) az elektrosztatikus forrásból származó elektromos energia gyors felszabadulása. Amikor az elektromos energia érintkezik az alkatrésszel, vagy akár csak a közelében van az erre érzékeny alkatrészeknek, az károsodást okozhat.